Svar på vanliga frågor

Q/ Vad har du för kamera? 
A/ Jag har en nikon D3000 som jag fotograferar de flesta bilderna med. Mycket bilder från telefonen kan det också bli och i arkivet kan man hitta bilder med min xperia mini pro och en app som heter retro camera eller något sådant. Nyare mobilbilder är tagna med iPhone 4s. 

Q/ Gör du din egna design och gör du designer till andra? 
A/ Ja jag gör min egen design och byter ut den allt för ofta känner jag. Haha. Jag har gjort designer till andra, men har lagt det på is ett tag och bestämt mig för att inte göra några designer till andra än mig själv och min bokblogg jag har tillsammans med en vän. 

Q/ Du är 96a och ska börja gymnasiet. Hur tänker du och vad väljer du? 
A/ Eftersom jag är extremt fotointresserad så tror jag nog att många har tänkt "Äsch, klart du ska gå media. Du gillar ju det" och lite så har jag också tänkt. Jag tycker om att fota och skapa men på senare tid har jag ändrat tankarna. Vad ska jag då syssla med på fritiden om jag ständigt arbetar med det jag tycker om att göra? Det är klart att man ska göra något man tycker om. Jag har valt Samhäll med inriktning Beteèndevetenskap och tror det kommer passa mig så mycket bättre. 

Q/ Hur ser din musiksmak ut?
A/ Det är mycket Håkan, lite Kent, Winnerbäck, en del Melissa horn och nu har jag fått upp öronen för Matisyahu och Trevor Hall<3 och undrar ständigt hur jag kunnat missa dessa genier tidigare. 

Q/ Vad är ditt mål med livet?
A/ Jag har inga direkta mål utan bara att följa de drömmar jag har. Att få göra det jag vill och det jag tycker om och att få leva nära människor jag älskar. 

Q/ Kan man hitta dig någon annanstans än här på bloggen? 
A/ På instagram och twitter under kaptenstrand. På wordfeud kan ni hitta om ni söker kungligaelin. Annars finns jag inte på så många fler ställen som jag är aktiv.

kameraväska


bildkälla

K A M E R A H U S - Nikon D3000. Köptes i Juni 2010 och använts sedan dess. Ett enkelt och bra kamerahus för den som inte behöver något avancerat, eller också kallad amatör/nybörjare. 


bildkälla

O B J E K T I V - Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6G Detta objektiv följde med kameran och användes flitigt i början. Bra vardagskamera, när man vill få med både närbilder och lite zoom. Gillar att det är både Manuell och Auto-fokus på det. Sigma DG 70-300mm 1:4-5.6 Ett kraftigt zoomobjektiv som köptes i Maj 2011. Det är också ett objektiv som jag inte ångrar att jag köpte då det givit mig väldigt bra tillfällen att fånga ögonblick på långt håll. Den har ju även en macro funktion som kan användas mellan 200-300mm och den tycker jag fungerar alldeles utmärkt. Dock måste man vara väldigt stadig på hand med detta objektivet. Inga problem för den darrhänta flickan som håller i den... 


bildkälla

Nikon AF NIKKOR 50mm f/1.8 D
Och till sist, det absolut minsta men inte sämsta objektivet jag har. Dock är det väldigt jobbigt att det är 1. bara manuell fokus 2. att man kommer så nära (men vad gör det om man köper 30mm eller ett vidvinkel.) Annars är det objektivet som fått följa med när jag plåtat människor. Riktigt bra.

KAMERAVÄSKAN UPPDATERAS MER OCH MED EGNA BILDER INOM KORT

Att lära känna

Namn Strand. Elin Strand. Ålder 15 Gör Fotograferar, kollar på film, umgås, dansar så att hjärtat brister, drömmer.
Kontakta mig på:
hejelin@hotmail.com eller kommentera i bloggen

Jag är ingen i särskild. Ingen man vänder sig om efter på stan, och inte heller någon som man skriver dagsnotisar om i tidningen. Jag är bara en vanlig femtonårig flicka, som lever sitt liv på jorden i mot och med- gångar som alla andra. Men visst, jag gråter nog lite fler tårar än vad någon annan jag känner vet, jag skrattar alltid mer åt mina egna skämt än vad någon annan gör och jag är en riktig hejare på att frossa i godsaker, framförallt glass. Men när jag väl tänker efter, så är jag ju faktiskt storasyster och ensambarn på en gång, jag är målvakt men en riktig latis, en blandning mellan Broder Daniels destruktiva "självmordsmusik" som min mamma säger och mellan håkan hellströms fantastiskt glada låtar. 

Det finns en del saker i mitt liv, jag kan rabbla hela natten lång, som jag inte alls är stolt över samtidigt som det finns små vardagsstunder och händelser som får mig att le som en jävla tönt. Men född till tönt som dem säger. 

Och de säger ju att ingen dör oskuld, för livet fuckar alla (Förlåt mamma!) och sanningen är tyvärr så. Jag kan bli så förbannad, så ledsen, så förvånad, så äcklad och så otroligt glad över världen ibland. Jag gråter så fort jag hör talas om förintelsen, jag mår illa när jag ser Anders Behring Brejvik och allt snack om mänskliga rättiheter, sexuell läggning får mig att bli arg, alla utseendekraven får mig att må riktigt dåligt över den värld vi faktiskt lever ibland. Ibland blir jag rädd för mänskligheten och vissa människor kan jag inte ens kalla människor.

Jag är endå inte rädd för att möta nya människor, för mötet med människan är bland det häftigaste som finns tycker jag. Jag är otroligt social, glad och oftast posetiv i andras sällskap. Jag ska preliminärt läsa sam - beteendevetenskap på gymnasiet i höst, och hoppas att få göra det på riktigt också. 

Jag kanske inte är som alla andra, och jag kanske är blödig som fan, jag kanske inte är lika medveten om allt som andra är. Eller så är jag precis som alla andra. Men jag tänker inte som någon annan i den här världen gör, och jag ser inte heller ut som någon annan. Jag är jag. Och jag är Elin Strand.