Införskaffat ny lur


Smälter som stearin


Här har ni mitt geni till man. Går inte en enda natt utan att jag drömmer om honom!!

Vi lever i nuet, kanske glömmer vi det sen



Prövade för några dagar sedan att fotografera med ljus och reflexskärm och jag tvingade min lillasyster till modell. Sedan dess har jag inte fotograferat så mycket så det står rätt still här inne. Men jag lever och ska bli bättre på allt det vad bloggning heter.

Lördagsutflykt


Idag har jag varit i huvudstaden på några äventyr och kände mig inte alls så peppad på att släppa runt med en stor svart kamera som skulle ta upp halva mig, så jag visar er mobilbilder istället. Det funkar finfint endå tycker jag. Vi lämnade iallafall ett dimmigt Vingåker vid nio imorse och kom fram till ett morgonpiggt estocolmo vid halv elva ungefär.


Första stoppet, var ett frukostbesök på det otroligt mysiga fiket Vete-Katten där vi hade bokat ett viprum för våran grupp. Vi satt i ett par timmar och fikade och pratade om lite allt möjligt. Jag drack latte och åt vaniljsemla och ost-skinksmörgås.


Sedan skiljdes alla åt en stund och några gick till Åhlens eller någon annan affär för att sedan träffas igen. För klockan två skulle vi nämligen träffa Elise Lindqvist. Hon har i 17 år ägnat sig åt volontärsarbete med prostiuerade, narkomaner och hemlösa. Hon har själv levt ett väldigt destruktivt liv där hon blivit sexuellt uttnyttjad, våldtagen och slagen. Hennes berättelse var otroligt berörande och jag grät så att jag skakade efteråt. Att allt det hjärtskärande jag läst i så många böcker och sett på film om just prostitution, faktiskt förekommer på riktigt. Det är skrämmande vilken värld vi lever i och det gör så ont att veta. Men det värmer hjärtat att veta att det finns någon som hon som brinner för det hon gör. 


Efter att vi alla tagit oss ner på jorden igen så gick vi och åt på Stockholm Fisk. För min del blev det strömming med potatismos och lingonsmör och det var en alldeles briljant avslutningsmiddag innan tåget gick hem igen. En utmärkt lördag!

Juni juli augusti 2011


Det flesta dagarna var så himla varma så var tvungen att ha fönstret öppet rätt ofta. För att släppa in all härlig sommarluft också. En annan dag fotograferade jag cross och blommor och en annan dag igen badade jag.


Det var så himla mycket grönt och vackra blommot ute och ibland när den gråa och kalla tiden på året känns alldeles för lång kan man kolla på bilder och minnas när man en dag spelade krocket, eller hade en picknik med en fin vän. 


Under sommaren elva, hann jag gå på två bröllop och på det ena gifte sig min moster och där fanns en liten söt figur med håret uppsatt i toffs. Jag han även besöka Malins familjs sommarställe som var otroligt fint. 


Och några dagar efter mammas födelsedag käkade jag chesecake som bara smakade sommar med jordgubbar och några dagar efter det igen åkte jag till Stockholm med några vänner och åt hallon på en trapp. 


Åkte till Västervik med min farmor och hennes man och en bästis i glasögon och hatt. Gick lite kvälls/nattpromenader och trivdes så med livet. 


Under sommarlovet passade jag även på att äta otroligt mycket goda frukostar med melon och tunnbrödsrulle. Glammigt i mina öron. Den första veckan i augusti spenderade jag i mitt favorit Hälsingland och fotograferade mormors roser och självklart, så hann vi en dag att besöka smultronstället också.

förbigångna dagar


bilder från de senaste dygnen via telefonen.
Ibland räcker inte tiden till. Och ibland inte ens jag som människa. De senaste dygnen har vänt upp och ner på hela min värld och skakat om den ordentligt. Ibland kan man verkligen behöva stanna upp och fundera en massa då det finns så mycket som jag vill säga, men som jag inte riktigt finner ord för samtidigt som jag känner mig så himla lycklig och glad.


Tandställningslös



Jag är i något slags glädjerus och har inte någon anning om vart jag ska ta vägen. Efter bara 413 dagar tillsammans, vilket inte ens är ett år och två månader så har vi äntligen skiljs åt jag och min tandställning. Såhär såg det ut i November 2010.


Vårvacker



Det står still



Sedan sist vi hördes, har det verkligen inte hänt mer än att jag blivit så trött utav skolan, kollat på film, läst en kärlekshistoria, spelat en massa wordfeud och fikat semla. Därför får ni en liten film om vad jag pysslat med ikväll.

Vardagstrevligheter


Idag var det dags för den första skoldagen på den sista terminen i grundskolan. Det kändes stort även om det inte alls är kul att komma tillbaka till skolan kanske. Efteråt åkte jag till Julia och åt scones, drack te och pratade om drömmar, framtiden och vad vi vill göra i våra liv med henne och Sofia. Sådant som jag ofta gör när man umgås med dem.

Nytt i garderoben


Det där med att handla billigt kan jag. De två översta är från Röda korset och kostade tillsammans 40kr. Den svartvita stickade kostade 24kr med presentkort och den svarta vackra skapelsen är från peppercorn och kostade 220kr på rea. Mellandagsrea kan ibland.

Utmaning

Jag blev utmanad utav Klaudia. Tackar så snällt för den. 

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Januari 2002. För tio år sedan skulle jag fylla sex. Det är så många år sedan så jag minns inte vad jag ägnade mig så mycket åt, men jag kan tänka mig att jag vart nog lagom spänd och förväntansfull inför skolan som jag skulle börja augusti samma år.. Jag spenderade nog en hel del tid hos mormor eftersom jag inte börjat skolan än och inte heller gick på dagis. 

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Januari 2011. För exakt ett år sedan var jag platinablond, ville gå en fotbollslinje och trodde att min framtid bara skulle innehålla spark på en boll. Jag var väldigt osäker på vem jag själv var. Jag bakade mycket scones, såg mycket fotboll, umgicks med människor jag knappt byter blickar med idag och åkte Finlandsfärja och ägnade hela den åt en främlig jag bara vet namnet på. 


3) FEM SNACKS/GOSAKER DU GILLAR
Glass toppar listan på en gång, och jag är väl rätt svag för grillchips också. Sedan älskar jag semlor pch vindruvor. Risen är inte heller så fel. Mmmmmmm...

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL
Morgonen efter med Lilla sällskapet, I hennes rum utav Imperiet, Världens bästa kärlekslåt: She will be loved utav Maroon 5. (Är en höjdare på den aukustiska), Världens bästa låt överhuvudtaget - Nu kan du få mig så lätt av världens bästa håkan hellström och sist men inte minst, Öppna Landskap som är skriven utav Ulf Lundell. 

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR

1. Jag skulle se världen. 


2. Jag skulle hjälpa människor som var i behov utav det.
De absolut första jag skulle rikta mig emot, var
missbrukare och hemlösa. Ingen är värd att leva ett sådant liv. 


3. Jag skulle byta ut hela min garderob och att ha allting
hängandes såhär fint vore ju något. 


4. Jag skulle ha picknik med folk jämt hela dagarna och vi
skulle lyxa till det riktigt ordentligt och äta grillad kyckling,
potatissallad, godsaker och dricka mängder av vin och kaffe eller te.


5. Jag skulle äntligen skaffa alla tatueringar jag drömt om!

6) FEM DÅLIGA VANOR
.Jag är extremt dålig på att hålla tider. Ska jag möta någon tjugo i, kommer jag alltid tio i. Konstig nog brukar alla endå vänta.
.Jag har sällan koll på mig själv, men ofta på alla andra. När de säger, "Vart la jag nycklarna?" så vet jag oftast var den lagt nycklarna men när jag förlagt nyckarna.. vet jag aldrig.
.Att skjuta upp saker är en dålig vana jag har. Dock har jag blivit bättre, men "Jag gör det imorgon" är alltid bättre.
.Kanske har näsan lite för mycket framför datorskärmen.
.Duktig på att klaga.

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
.Umgås med människor jag tycker om och kanske äta god mat, kolla på filmer eller bara göra något tillsammans.
.Jag tycker mycket om att lyssna på musik och svara på fina kommentarer.
.Dansa!!
.Tycker det är hur mysigt som helst att vara barnvakt.
.Fotografera och skriva såklart. Ta fram den lilla kreativiteten jag har. 

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KUNNA KLÄ DIG I ELLER KÖPA
Onepiece till skolan, alltså mjukisbyxor, ed hardy kläder överhuvudtaget, aldrig äkta päls och aldrig mera löshår i en annan nyans än mitt egna hår. 

9) FEM FAVORITSAKER

Mobil, kamera, dator, mina kläder och mina böcker, speciellt dem utav Lundell är nog mina absoluta favoriter.

10) TIO PERSONER JAG VILL OCKSÅ SKA ANTA UTMANINGEN
Amanda Eliasson, Sofia Gustafsson, Melissa Jonsson, Malin Bergling, Julia Christensson, Fanny Strand, Beatrix Mix, johannalinneaelisabeth, Adina Karlsson, monsun

Hela livet är ett disco


Idag har jag vaknat tidigt med nyfärgat hår, varit hos tandläkaren och fått reda på att om en vecka sitter jag utan tandställning, luchat med bästis, handlat två blusar för 40kr och besökt ett antikvariat där jag fyndade 7 böcker.

Stort tack


För några dagar sedan blev ett utav mina inlägg länkat brevid översikten när jag loggade in på bloggen och det var ju himla festligt. Men inte alls i närheten utav alla kommenterat som jag har fått sedan dess. Så nu måste jag passa på att tacka er. Jag är så glad för era snälla och posetiva ord. Tack för det alla fina personer! 

Söndag

Solen bränner i ryggen och det känns så långt i från Januari. Människan som rör sig där framför mig blir bara mindre och mindre och min egna hastighet minskar. Måste stanna och njuta. Passerande människor hälsar glatt och jag är säker på att det beror på vädret. På gräset ligger spår från då man skålade in det nya året och i en lekpark en bit bort gungar barn och skrattar. Och ungefär då vet jag att det här året kommer bli så himlahimlahimla bra. 



En dag


Igår kväll såg jag en förträfflig film om två bästa vänner. Det var så att det ont i hjärtat av avensjuka för att kärleken i den är så stark och vacker. Man kan inte tro att så små val kan påverka så himla mycket och att en dag, kan förändra hela livet. De sa  även så kloka saker och samtidigt den fick mig att gråta, fick berättelsen mig att skratta, och så var Jim Sturgess så himla bra i rollen som Dexter. En dag visar ett vackert perspektiv ur en hjärtskärande livshistoria, som jag tycker alla borde se.

Det som är skrivet är skrivet




Ikväll har jag spelat spel och ätit fruktsallad med vänner. Kändes som en fin avrundning på en bra dag, då jag ätit frukost själv länge, städat ur alla bekymmer jag bestämt mig att jag ha och bara varit överdrivet glad för att det är ett nytt år.

Idag är en bra dag


Idag känner jag mig så himla peppad. Till och med så att jag skulle kunna gå och skriva prov efter prov, springa 572 mil eller bara skrika och sjunga och dansa. Och i dag är första dagen, på flera månader som jag rullat upp persiennerna. Herregud..

Januari. 5, 2012


Jag har jullov och inte riktigt vant mig vid att vi bytit år och klickar fortfarande på mappen över 2011 bilder. Det går så fort att jag inte hinner med och det blir ursäkten till att inte göra någonting. Idag har vi haft kalas, och det var fint. Väldigt fint.

Trollunge



Just nu vill jag..


..bara resa. Paris vore fint. 


..mer än allt annat, tatuera mig. 


..ha ett eget bibliotek, där bara jag får vara. 


..ha blommiga tapeter på alla väggar i mitt rum.



..klä mig i strumpbyxor och stickat varje dag.


..fotografera en massa vackra ställen. 


..leva, skratta och älska. Så det ska jag göra under 2012.

Välkommen Januari.


Det är verkligen så att tiden går så himla fort. Det är redan den första januari och jag hade en superfin nyårsafton igår. Idag har jag bara tagit det lugnt och skrattat åt en komedi, spelat wordfeud och ätit knäckemackor. Gott nytt år på er förresten!